PRODUSELE NOASTRE

Pastura capsule vegetale 550mg 60 buc

52.00 lei
Livrare gratuita pentru comenzi > 150 lei.

15 lei = cost livrare pentru comenzi < 150 lei.

 • SKU :6425281005805

 • Gramaj :60 buc.

Adaugă în coș

Păstură – suplimentul apiterapeutic din gama Albeena Nutrition – constituie o veritabilă sursă naturală de probiotice recomandată celor care urmează un tratament cu antibiotice, de exemplu. Este menit să susțină metabolismul, dar și activitatea hepatică și cea a colonului, având puternice proprietăți detoxifiante. În plus, ajută la creșterea hemoglobinei din sânge și la revitalizarea organismelor surmenate, echilibrează nivelurile de colesterol și reduce numărul trigliceridelor. 

Păstura este cunoscută și sub denumirea populară de ”pâinea albinelor”, iar în componența sa se regăsesc  proteine, lipide, carbohidrați, minerale și vitamine. Proteinele complet echilibrate conțin toți aminoacizii necesari plus vitaminele C, B1, B2, E, K, biotină, niacină, acid folic, acid pantotenic, pigmenți și alți compuși biologic activi, cum ar fi polifenolii (acid fenolic și flavonoide), carotenoizi, steroli și enzime (zaharază, amilază, fosfataze). Mai conține peste 25 de micro- și macro-elemente diferite, cum ar fi Fe, Ca, P, K, Cu, Zn, Se și Mg. Toate aceste componente recomandă păstura ca fiind unul dintre ingredientele apicole esențiale pentru rezistența sau imunitatea pe termen lung a organismului. 

Păstura este produsă de către albine, în interiorul stupului și are ca punct de plecare polenul proaspăt recoltat, care apoi este prelucrat de albinele tinere (prin adăugare de miere și enzime digestive) și lăsat să fermenteze timp de până la trei luni. Mai multe studii completează tabloul de mai sus privind multitudinea de compuși prezenți în păstură și adaugă pe listă glucidele (glucoză, fructoză, zaharoză, arabinoză), acizii alifatici, în principal cei nesaturați (α-linolenic, linoleic, oleic și 11,14,17-) acizii eicosatrienoici şi alcanii. 

Polifenolii din structura păsturii prezintă un real interes din punct de vedere medicinal. Dintre aceștia, flavonoidele reprezintă cel mai semnificativ grup de compuși prezenți în atât în polen, cât și în păstură. 

Beneficii / efecte

 • păstura aduce beneficii de necontestat asupra întregii stării de bine a organismului, grație polifenolilor din compoziția sa care au proprietăți antiinflamatoare, fitosterolilor și acizilor grași cu rol anticancerigen și polizaharidelor care stimulează sistemul imunitar;
 • păstura are efect hepatoprotector, pentru că proteinele din compoziția sa sunt gata digerate, iar ficatul nu mai lucrează pentru a le procesa. Este extrem de utilă ca adjuvant în tratamentul destinat hepatitei și cirozelor, precum și în ameliorarea bolilor digestive, având rolul de a reface flora intestinală și de a  preveni dezvoltarea microorganismelor nocive; 
 • are efecte detoxifiante și reglează activitatea intestinală, fiind foarte utilă și în caz de constipație cronică;
 • reduce efectele negative ale consumului de tutun și alcool, contribuind la regenerarea plămânilor și ficatului; 
 • susține echilibrul sistemului imunitar prin efectele sale antioxidante și protejează organismul de acțiunea radicalilor liberi, prevenind apariția infecțiilor și, la nevoie, grăbind procesul de vindecare;
 • reglează nivelurile de colesterol din sânge și reduce numărul de trigliceride; 
 • stabilizează deficitul de seleniu din organism; 
 • stimulează activitatea cerebrală, memoria, capacitatea de învățare și concentrarea; 
 • încetinește creșterea tumorilor canceroase, fiind inclusă în tratamentul adjuvant al cancerului gastric, de colon și de prostată;
 • restabilește elasticitatea vaselor de sânge având un rol benefic și în protejarea sistemului cardiovascular;

Ingrediente

păstură; capsula: vegetală.

*Etichetă curată

Eticheta curată reprezintă garanția noastră în ceea ce privește calitatea ingredientelor naturale din compoziția suplimentelor Albeena. În compoziția capsulelor nu folosim organisme modificate, excipienți nedoriți precum dioxidul de titan, silica, talc, stearat de magneziu, ulei de palmier sau coloranți sintetici. Suplimentele alimentare Albeena conțin ingrediente naturale, familiare, ușor de recunoscut, cu caracteristici și beneficii specifice facil de parcurs. 

*Vegetarian

Produs/supliment alimentar recomandat vegetarienilor. 

*Apiterapie

Apiterapia se referă la ”terapia cu albine” (apis – albină în limba latină, therapiae – terapie/serviciu/tratament) sau, mai corect spus, terapia realizată cu produsele realizate de albinele melifere (miere, polen, ceară de albine, propolis, lăptișor de matcă, venin de albine, păstură). Apiterapia este o practică cu origini îndepărtate, fiind menționată în tratate care  datează din anii 2500 î.Hr. Dacă în vremurile străvechi, principalele utilizări ale produselor realizate de albine vizau mai ales ameliorarea afecțiunilor de la nivelul pielii și dobândirea unei bune stări generale a organismului, în ziua de azi, apiterapia are beneficii dovedite în ameliorarea multor boli. Cu ajutorul studiilor, observațiilor clinice și a medicilor apiterapeuti parteneri, misiunea noastră este de a dezvolta suplimente alimentare apicole funcționale pentru a combate simptomele și bolile care pot afecta: sistemul imunitar, funcția hepatica/cardiovasculară/respiratorie, sistemul digestiv, sistemul renal, etc. Unul dintre marile avantaje ale apiterapiei este acela că ajută la prevenire îmbolnăvirilor prin întărirea imunității și sporirea calității vieții. 

Recomandări și indicații terapeutice 

Conform studiilor și plecând de la indicațiile terapeutice ale acestui compus apicol, suplimentul Păstură se recomandă pentru:

 • detoxifierea organismului și regenerarea ficatului - datorită aportului de seleniu pe care-l aduce;
 • afecțiuni digestive (tranzit intestinal dereglat, boli ale colonului, enterocolite, constipație, colite de fermentație); 
 • creșterea imunității – fiind recomandată celor care au anemie. 

Mod de administrare

Câte 1 capsulă de două ori pe zi, cu o cantitate adecvată de apă.

Durata de administrare

Studiile au demonstrat că pentru a beneficia de rezultate optime este nevoie de o cură de minimum 12 săptămâni.

Contraindicații

Produsul este contraindicat persoanelor care prezintă alergie sau hipersensibilitate la produsele apicole (propolis). Produsul nu se consumă de către copii, femeile însărcinate sau care alăptează.

Conținut pachet

Flacon PET cu 60 capsule. Greutate netă: 40,2 g

Referințe

1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6943659/
2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8868279/

Parerile clientilor

ZUMZĂIM PE BLOG

Pastura vs. Polen – Care Sunt Diferentele?

Ce este pastura? Pastura este un produs unic, care nu poate fi sintetizat intr-un laborator, ci produs numai si numai de catre albine, in interiorul stupului. Este un produs cu adevarat incredibil, cu un continut bogat in vitamine, minerale, aminoacizi, factori antibiotici, oligoelemente, enzime si... The post Pastura vs. Polen – Care Sunt Diferentele? first appeared on Zumzet - blog sustinut de Albeena.

Pastura: averea albinelor pentru tine

În ciuda dimensiunilor mici și a faptului că aproape mereu încercăm să le evităm, albinele ne fac foarte mult bine. De la rolul central pe care îl joacă în natură, maniera în care funcționează în cadrul stupului și până la produsele pe care le oferă,... The post Pastura: averea albinelor pentru tine first appeared on Zumzet - blog sustinut de Albeena.

Pastura – beneficii, indicatii si contraindicatii

Beneficii și proprietăți terapeutice Păstura sau “pâinea albinelor” este un polen superior, îmbogățit cu enzime, miere, nectar și microorganisme benefice. Polenul proaspăt recoltat este prelucrat de către albinele tinere și lăsat la fermentat timp de trei luni, până ce devine păstură. Păstura este hrana de... The post Pastura – beneficii, indicatii si contraindicatii first appeared on Zumzet - blog sustinut de Albeena.

Mai multe articole din blog