PRODUSELE NOASTRE

Polen poliflor capsule vegetale 500mg 60 buc

36.00 lei
Livrare gratuita pentru comenzi > 150 lei.

15 lei = cost livrare pentru comenzi < 150 lei.

 • SKU :6425281005799

 • Gramaj :60 buc.

Adaugă în coș

Polenul de albine este unul dintre cele mai cunoscute și renumite produse apicole, un element terapeutic care nu trebuie să lipsească din dieta zilnică. Conține compuși bioactivi, inclusiv proteine, aminoacizi, lipide, carbohidrați, minerale, vitamine și polifenoli. De-a lungul timpului, cercetările au arătat că polenul este un supliment natural echilibrat, sănătos, care poate proteja împotriva tulburărilor asociate sindromului metabolic. Suplimentul Bee Polen este potrivit în special celor care au problemele legate de tulburări asociate sindromului metabolic și imunitate scăzută. 

Ingrediente

Polen poliflor; capsulă: vegetală.

Ce este, cum acționează și care este compoziția polenului

Vechii egipteni descriau polenul ca fiind „un praf dătător de viață” și aveau mare dreptate, căci polenul, prin ingredientele conținute, susține o bună calitate a vieții. Polenul de albine este o combinație de polen de plante, enzime, nectar, miere și alte secreții produse de albine. Este considerat a fi o mină de aur a nutriției, o sursă de nutrienți vitali, datorită componentelor sale active care au proprietăți medicinale semnificative pentru sănătate. Polenul de albine conține compuși bioactivi, inclusiv proteine, aminoacizi, lipide, carbohidrați, minerale, vitamine și polifenoli. Componentele vitale ale polenului îmbunătățesc diferite funcții ale corpului și oferă protecție împotriva multor boli1.

Polenul conține minerale, 0.6% vitamine, circa 1% carotenoide, 1,6% polifenoli, 5,1% lipide, 10,4% aminoacizi, 22,7% proteine, 30,8% carbohidrați. Procentul mediu de proteine din polen este de 22,7%, inclusiv aminoacizi vitali precum triptofan, fenilalanină, metionină, leucină, lizină, treonină, histidină, izoleucină și valină. 

Polenul de albine este o sursă potențială de vitamine solubile în grăsimi precum vitamina E, provitamina A, vitamina D și vitamine solubile în apă, cum ar fi vitaminele B1, B2, B6 și C, de asemenea o sursă de acizi precum biotina, rutina, acid pantotenic, nicotinic, inozitol și folic. Bioelementele includ macroelemente precum sodiu, magneziu, calciu, fosfor și potasiu, dar și microelemente precum zinc, cupru, mangan, fier și seleniu. Acești metaboliți contribuie la potențialul terapeutic al polenului.

Beneficii / efecte

Cum acționează suplimentul Bee Polen:

 • ajută la menținerea glicemiei în limite normale2;
 • reduce stările de oboseală accentuată și redă organismului energia de care are nevoie;
 • previne obezitatea și tulburările hepatice; cele mai recente dovezi au arătat că compușii fenolici pot îmbunătăți absorbția nutrienților, metabolismul lipidelor și pierderea în greutate. Polenul de albine este bogat în compuși fenolici care ar putea juca un rol crucial în evitarea obezității și a complicațiilor sale secundare;
 • are efecte cardio-protectoare; la pacienții cu infarct miocardic acut, terapia antioxidantă poate fi un instrument eficient pentru evitarea leziunilor cardiace și a disfuncției miocardice;
 • scade acidul uric;
 • s-a demonstrat că polenul de albine are un efect anabolic asupra componentelor osoase;
 • are efecte antiinflamatorii și antioxidante3;
 • alinare pentru pacienții cu cancer de sân, dar și pentru femeile aflate la menopauză. Un mic studiu din 2015 a arătat că polenul poate reduce bufeurile, transpirațiile nocturne și alte simptome experimentate de pacienții cu cancer de sân în timpul tratamentului4;
 • polenul de albine din flora sălbatică a Transilvaniei funcționează și ca un agent antialergic, fiind potrivit și celor care suferă din pricina alergiei la ambrozie. 

Recomandări și indicații terapeutice 

Suplimentul Bee Polen este recomandat îndeosebi în caz de:

 • tulburări asociate sindromului metabolic - reprezintă un grup de afecțiuni care cresc riscul de boli cardiovasculare, accident vascular cerebral și diabet. Aceste probleme duc la creșterea tensiunii arteriale, hiperglicemie, grăsimi extra viscerale și niveluri anormale de colesterol și trigliceride. O dietă sănătoasă este modalitatea principală de prevenire și tratare a tulburărilor legate de sindromul metabolic. Cercetările au arătat că polenul este un supliment natural echilibrat, sănătos, care poate proteja împotriva tulburărilor asociate sindromului metabolic. Polenul scade colesterolul plasmatic și este util în susținerea tratamentului aterosclerozei;
 • afecțiuni intestinale: enterocolite, colite acute și cronice, de fermentație/putrefacție, constipație cronică, etc. 
 • imunitate scăzută, deoarece polenul fortifică sistemul imunitar și reduce riscul de apariție a alergiilor. De asemenea, există studii care au confirmat că polenul are multiple proprietăți antimicrobiene, dar și că poate elimina bacterii cum ar fi cele care provoacă infecțiile stafilococice. 

Mod de administrare

Câte 1 capsulă de două ori pe zi, cu o cantitate adecvată de apă.

Durata de administrare

Studiile au demonstrat că pentru a beneficia de rezultate optime este nevoie de o cură de minimum 12 săptămâni.

Contraindicații 

Bee Polen este contraindicat persoanelor care prezintă alergie sau hipersensibilitate la produsele apicole (polen, propolis). Produsul nu se consumă de către copii, femeile însărcinate sau care alăptează.

Atenționări

Acest produs este un supliment alimentar. A nu se administra copiilor sub 3 ani. A se păstra la loc uscat, ferit de lumină și căldură (la temperaturi sub 25° C). A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor. Produsul nu este recomandat ca înlocuitor al unui regim alimentar variat și echilibrat și al unui mod de viață sănătos. A nu se depăși porția zilnică recomandată.

Conținut pachet

Flacon PET cu 60 de capsule. Greutate netă: 32,7 g

Referințe

1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8230257/
2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8230257/
3. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24262487/
4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4486804/

Parerile clientilor

ZUMZĂIM PE BLOG

Polenul, compozitie si utilizari

(pg. 28-32, „Apiterapia azi”, APIMONDIA, 1989 ) Polenul adunat de albine pentru hrana puietului care asigură perpetuarea, precum și pentru aprovizionarea glandelor producătoare de lăptișor de matcă, de fermenți ca și a celor cerifere, este însăși chintesența vieții ce se reproduce. Pe drept cuvânt se... The post Polenul, compozitie si utilizari first appeared on Zumzet - blog sustinut de Albeena.

9 retete de smoothie cu polen crud

V-ati gandit vreodata ca exista un aliment minune bun atat pentru sanatatea dvs cat si pentru a scapa de kilogramele in plus? Ei bine acesta exista si este polenul crud, care reduce poftele alimentare, echilibreaza metabolismul, grabeste arderea grasimilor, este extraordinar pentru detoxifiere si iti... The post 9 retete de smoothie cu polen crud first appeared on Zumzet - blog sustinut de Albeena.

Cum se consuma polenul crud

 Ce este polenul? Florile eliberează granulele de polen pentru a face posibilă reproducerea lor. Aceste granule de polen provin de la organele masculine ale florii, cunoscute și sub denumirea de stamine. Purtate de vânt sau de insecte polenizatoare, granulele sunt depuse pe organele feminine, cunoscute... The post Cum se consuma polenul crud first appeared on Zumzet - blog sustinut de Albeena.

Mai multe articole din blog