PRODUSELE NOASTRE

Tinctura de propolis 20 ml

9.99 lei
Livrare gratuita pentru comenzi > 150 lei.

15 lei = cost livrare pentru comenzi < 150 lei.

  • SKU :6425281000220

  • Gramaj :20 ml.

Adaugă în coș

Cunoscut și ca „farmacia albinelor“, propolisul este o substanță rășinoasă naturală pe care albinele lucrătoare (de miere) îl colectează cu precădere de pe diferiți copaci și arbuști, muguri de frunze, ramuri tinere, dar și din flori.

Cu toate că fiecare analiză nouă pune în lumină noi substanțe, compoziția propolisului nefiind nici până în prezent complet elucidată, se știe că acesta este un amestec biochimic uluitor de complex și terapeutic, purtând titulatura de „cel mai medicinal și enigmaticˮ produs apicol.
În alcătuirea lui intră:
- rășini,
- balsamuri vegetale,
- ceruri,
- acizi grași,
- uleiuri esențiale,
- polen și o sumedenie de alte substanțe, de la:
- acizi fenolici și esterii lor (de pildă, acidul ferulic, acidul cafeic și esterul fenil-etilic al acidului cafeic (CAPE)),
- flavonoide (pinocembrin, crisină, quercetină, kampferol, etc.) și aminoacizi (lizină, cisteină, triptofan, metionină, etc.), până la:
- polifenoli,
- enzime,
- lactone,
- lignani,
- minerale (crom, zinc, magneziu, sodiu, calciu, etc.),
- vitamine (B1, B2, B3, E, etc.),
- acid cinamic și derivați ai acestuia,
- acid benzoic și derivați ai acestuia,
- derivați ai acizilor nucleici,
- hidrocarburi alifatice,
- aldehide,
- cetone,
- substanțe H+ donoare, etc. (Walker, Crane, 1987).


Propolisul și-a găsit utilitatea încă de la începuturile omenirii.
În Egiptul Antic, era folosit, în special de către preoții care controlau medicina și chimia, pentru prevenirea răspândirii infecțiilor, pentru tratarea rănilor și pentru efectuarea mumificării cadavrelor (Sawicka et al., 2012; Parolia et al., 2010; Zabaiou et al., 2017). Persanii l-au întrebuințat împotriva eczemelor, mialgiei și a reumatismului, în timp ce incașii l-au utilizat pe post de agent antipiretic, antiinflamator și analgezic (pentru combaterea febrei și a inflamației și pentru reducerea durerii).
Medicii romani, ca de altfel și medicii, filozofii și învățații greci
precum: Dioscoride, Aristotel, Hipocrate, Plinius cel Bătrân și Galen, au identificat proprietățile de vindecare ale propolisului, utilizându-l pentru vindecarea abceselor de la nivelul cavității bucale, pentru tratarea rănilor și ca agent antiseptic și cicatrizant (Machado et al., 2017; Ferreira et al., 2017; Elnakady et al., 2017; Dobrowolski et al., 1991; Toreti et al., 2013; Crane, 1997). În Africa era utilizat atât ca medicament, cât și ca adeziv pentru sigilarea containerelor de apă fisurate sau a canoelor, dar și pentru acordarea tobelor, printre altele.

În anul 1600, propolisul a fost introdus ca medicament oficial în Farmacopeele din Londra
.

În timpul războiului Anglo-Boer (1899-1902), ca de altfel și în timpul celui de-al doilea război mondial (1939-1945), propolisul a fost folosit de către medici pentru tratarea rănilor (Sforcin, 2007; De Castro, 2001; Ramos și Miranda, 2007; Lotfy, 2006).
Începând cu anul 1969, în fosta URSS, utilizarea propolisului a primit undă verde atât în medicina umană cât și în cea veterinară, „penicilina ruseascăˮ, așa cum a fost denumit, tratând până și tuberculoza.
Propolisul a fost recunoscut în Europa ca agent antibacterian în secolele XVII și XX (Wagh, 2013; Toreti et al., 2013), în Anglia, în secolul XVII, ca un medicament mai bun pentru tratarea rănilor (Monti et al., 1983; Kuropatnicki et al., 2013), iar în China ca medicament anticanceros și antiinfecțios (Chan et al., 2013).
Atât de remarcabil și polivalent este propolisul, încât folosirea lui, atât în vopselele speciale utilizate de Stradivarius pentru celebrele sale viori, cât și experimental în
vaccinuri antibacteriene, antivirale și antiparazitare pentru a le mări eficiența, nu trebuie să uimească (El Ashry, Ahmad, 2012).
Medicul Karl Lund Aagaard (biolog din Danemarca), a primit în anul 1973 numele de „Dr. Propolisˮ. Timp de peste 20 de ani, acesta a cercetat și a observat efectele benefice ale propolisului la peste 50.000 de pacienți, trăgând concluzia că „antibioticul albinelorˮ are un areal terapeutic extraordinar de vast).
CUM ACȚIONEAZĂ TINCTURA DE PROPOLIS ALBeeNA
Tinctura de propolis ALBeeNA este mina de aur a sănătățiiPentru efect HEPATOPROTECTOR se recomandă Propolisul Apos ALBeeNA, fără alcool (tinctura de propolis ALBeeNA este contraindicată în boli hepatice datorită conținutului de alcool).
(cura pentru boli hepatobiliare o puteți găsi în cadrul modului de administrare al propolisului apos ALBeeNA, dând click aici).Tinctura de propolis ALBeeNA are peste 70 de proprietăți farmacologice

 

 

TINCTURA DE PROPOLIS ALBeeNA SE RECOMANDĂ CA ADJUVANT ÎN:

 


Boli gastroenterologice (constipație, colite, gastrite, ulcere (gastric, duodenal, peptic), enterite, etc.); Boli ale cavității bucale (candidoză, afte, parodontopatii, gingivite, stomatite, sindromul gurii care arde (glosodinie), leucoplazie orală, glosită, etc.); Boli infecțioase, bacteriene, virale, fungice sau parazitare (zona zoster, salmoneloză, borelioză, malarie, etc.); Boli oncologice (cancer/tumori de orice fel); Boli ORL (amigdalite, faringite, otite, rinite, sinuzite, laringite, etc.); Boli pulmonare (bronșite, pneumonii, astm, bronșiectazii, tuberculoză, etc.); Boli dermatologice (eczeme, acnee, escare, foliculite, piodermite, tuberculoză cutanată, intertrigo, furunculoză, hidrosadenite, alopecie, radiodermite, arsuri, lupus eritematos, etc.), Boli metabolice (sindrom metabolic, diabet, gută, obezitate, hipo și hipertiroidism, etc.), Boli autoimune (vitiligo, lupus, dermatită herpetiformă duhring, tiroidită hashimoto, etc.), Boli neurodegenerative (maladia Alzheimer și alte demențe, boala Parkinson, boala Huntington, etc.), Boli inflamatorii (artrită, fibromialgie, spondilita anchilozantă, etc.), etc.Tinctura de propolis ALBeeNA are sute de indicații terapeutice, putând fi folosită ca adjuvant în numeroase patologii.
PROPOLISUL APOS ALBeeNA, în plus, față de tinctură, poate fi folosit și ca pesticid (stropit asupra plantelor), dar și ca medicament adjuvant pentru diverse boli ale animalelor / păsărilor.

 

COMPOZIȚIE TINCTURĂ DE PROPOLIS 20ML ALBeeNA

Per recipient: 30% propolis


Ingrediente non-medicinale: 70% alcool etilic.
NU CONȚINE: parabeni, coloranți sau conservanți artificiali.
DRUMUL PRODUSELOR APICOLE ALBeeNA: Amplasăm stupinele ALBeeNA doar în zone nepoluate, bogate în floră spontană. Avem grijă ca albinele să fie sănătoase și bine îngrijite mereu. În stupinele noastre, albinele prelucrează nestingherite nectarul, polenul și propolisul proaspăt culese. Apicultori dedicați colectează produsele apicole așa cum le oferă stupul, fără să le proceseze sau prelucreze termic. Produsele ALBeeNA ajung la tine în cele mai bune condiții, proaspete și 100% naturale.

MOD DE PREZENTARE: Recipient de sticlă cu picurător pentru dozare, de 20 ml.
DISPONIBILITATE: Propolisul este disponibil și sub formă apoasă, fără alcool: Propolis apos, 30%, ALBeeNA, 20 ml.
RECOMANDARE DEPOZITARE: Păstrați tinctura la temperatura camerei, ferită de umiditate și de lumina directă a soarelui (ideal este să țineți tunctura într-un loc răcoros și întunecos).


Tinctura de propolis de la ALBeeNA este un produs vegetal 100% natural, obținut prin macerarea propolisului în soluție hidroalcoolică. Fiind 100% natural, nu este un produs standardizat din prisma proprietăților organoleptice, fapt pentru care pot exista variații privind aspectul, culoarea sau mirosul de la un lot la altul, neinfluențând în niciun fel siguranța și eficiența produsului. Pentru asigurarea eficienței, biodisponibilității și a siguranței corespunzătoare, fiecare lot de materie primă, ca de altfel și de produs finit, sunt supuse unui proces de verificare extrem de riguros.


OBSERVAȚIE: Aproximativ 1-2% din populație suferă de alergie la propolis și produse apicole, sau dezvoltă alergie la anumite substanțe care intră în compoziția acestora. Pentru persoanele (mai ales copiii mici, de peste 3 ani) care NU AU FOLOSIT NICIODATĂ PRODUSE APICOLE, se recomandă realizarea unei testări a alergiei. De pildă, se aplică o picătură de tinctură de propolis pe partea interioară a antebrațului și se monitorizează zona timp de 24 de ore. Dacă după 24 de ore nu apar local simptome caracteristice (mâncărimi, roșeață, iritație, bubițe, etc.), produsul se poate administra. La fel se procedează și cu alte produse apicole, precum lăptișorul de matcă.
MOD DE ADMINISTRARE

 ATENȚIE: Produsele apicole ALBeeNA sunt produse premium, foarte potente. Folosite împreună sunt sinergice și au rezultat terapeutic superior.

În cazul propolisului, păsturii și polenului ALBeeNA, la debutul curelor prezentate în rândurile de mai jos, mai ales pentru persoanele care nu au folosit niciodată produse apicole, este recomandat să se înceapă administrarea cu doze mici care se vor crește treptat pe parcursul a minim 7 zile, pentru a permite organismului să se acomodeze cu substanțele active. Ulterior, dozele se pot administra în regim normal, așa cum sunt recomandate. 
Înainte de administrarea lăptișorului de matcă în formă pură (crudă) ALBeeNA, într-o cură consistentă, cu doze terapeutice (mai mari de 1g/zi), este indicată administrarea în primă fază a produsului Morning Joy, pentru acomodarea organismului cu substanțele active. Morning Joy conține miere de rapiță crudă și lăptișor de matcă pur, 5%, și se administrează 1-2 lingurițe, de două ori pe zi, dimineața și la prânz, după masă, timp de 14-30 de zile. După această perioadă, se poate începe administrarea lăptișorului de matcă pur (crud) ALBeeNA astfel: în prima săptămână se administrează 0.5 g/zi, după masă, urmând ca apoi să se administreze normal (dimineața, sublingual, în dozele recomandate în rândurile de mai jos, în cadrul fiecărei cure în parte).
Este indicat să vă consultați înainte și cu un medic apiterapeut.

 

 

 

UZ INTERN, ca adjuvant (ADULȚI):


 

ATENȚIE: Dozele (cantitățile) produselor apicole ALBeeNA din cadrul curelor de mai jos pot fi chiar mărite, dar cu acordul medicului apiterapeut (în unele situații, în special păstura și polenul, au nevoie de doze mai mari, administrate în una până la 3 prize pe zi; spre exemplu, pentru păstură, se pot administra doze de până la 40-60g/zi, în timp ce pentru polen se pot administra doze de până la 150g/zi).

Propolisul poate fi consumat de către persoanele suferinde de diabet, acestea putând să aibă chiar beneficii extraordinare de pe urma acestuia (propolisul, printre altele, prin conținutul de vitamine B complex și antioxidanți (polifenoli, flavonoide, etc.), ajută la optimizarea metabolismului carbohidraților, la prevenirea, ameliorarea sau tratarea neuropatiei diabetice, la prevenirea, ameliorarea sau tratarea complicațiilor asociate diabetului (oftalmologice, dermatologice, cardiovasculare, neurologice, etc.), la scăderea glicemiei și chiar la contracararea efectelor nocive ale medicamentelor de sinteză administrate bolnavilor de diabet). Pot fi consumate fără probleme și lăptișorul de matcă, păstura și polenul crud.
Chiar și mierea poate fi consumată de către diabetici, dar în cantități rezonabile, cu ajustarea dietei
(de pildă, pentru fiecare linguriță de miere administrată, să se scadă din alimentația de zi cu zi o felie de pâine), sub supravegherea medicului curant sau a medicului apifitoterapeut.
CURĂ PENTRU FAZA ACUTĂ (răceală, gripă, viroze, etc.)
,

Pentru o persoană de 60 de kg, aflată în fază acută, doza minimă de tinctură de propolis ALBeeNA este de 120 de picături pe zi (2 picături pe kg/corp/zi), administrate în trei prize (40 de picături dimineața, la prânz și seara, încorporate în miere de albină polifloră sau diluate în 50 ml de apă călduță, cu 30 de minute înainte de mese, pe stomacul gol), timp de 14 zile consecutiv. Dacă se află în stare gravă, doza poate fi crescută până la 180 de picături pe zi (adică maxim 3 picături/kg/corp/zi), administrate în trei prize.
Pentru efect terapeutic sporit și polivalent, se recomandă administrarea împreună cu Morning Joy, produs care conține miere de rapiță crudă și lăptișor de matcă pur, 5% (1-2 lingurițe, de două ori pe zi, dimineața și la prânz, după masă, timp de 14 zile) și păstură ALBeeNA (2 linguri/zi, la 30 de minute după micul dejun și prânz, timp de 14 zile). Se poate combina și cu polen crud congelat de salcie ALBeeNA (2 lingurițe dimineața și 2 la prânz, la minim o oră după micul dejun și prânz, dar nu mai târziu de ora 16, timp de 14 zile).
Dacă simptomatologia nu a dispărut în totalitate, ci doar parțial, se continuă administrarea timp de încă 14 zile, dar se înlocuiește produsul Morning Joy cu lăptișorul de matcă pur (crud) ALBeeNA (2-3 g/zi, administrat sublingual (sub limbă) până la dizolvare totală, dimineața, imediat după administrarea propolisului).
CURĂ PENTRU ÎNTĂRIREA IMUNITĂȚII / IMUNITATE SCĂZUTĂ,
se recomandă administrarea tincturii de propolis ALBeeNA împreună cu
lăptișor de matcă pur (crud) ALBeeNA și păstură ALBeeNA. Se poate combina și cu polen crud congelat poliflor ALBeeNA, astfel:

Tinctură de propolis
: 1-2 picături pe kg/corp. De pildă, la o greutate de 75 de kg, doza zilnică recomandată este de minim 75 de picături, maxim 150 de picături, împărțite în trei prize, dimineața, la prânz și seara, încorporate în miere de albină polifloră sau diluate în 50 ml de apă călduță, înainte de mese, pe stomacul gol. Se administrează zilnic în cure de 3 luni, cu pauză 4 săptămâni, după care se poate relua cura (se pot face 3 cure pe an, dar nu mai puțin de 2, primăvara și toamna, pentru efect terapeutic optim). După administrare este bine să nu se consume alimente sau băuturi timp de minim 30 de minute.

Lăptișor de matcă: 2-3 g/zi, administrat sublingual (sub limbă) până la dizolvare totală, dimineața, imediat după administrarea propolisului, în cure de 3 luni, cu pauză 4 săptămâni, după care se poate relua cura (se pot face 3 cure pe an, dar nu mai puțin de 2, primăvara și toamna).
Păstură: 1-2 linguri pe zi, la 30 de minute după micul dejun și prânz, în cure de 3 luni, cu pauză 4 săptămâni, după care se poate relua cura (se pot face 3 cure pe an, dar nu mai puțin de 2, primăvara și toamna).
Polen crud congelat poliflor: 20 g/zi. 2 lingurițe dimineața și 2 la prânz, între mese (la minim o oră după micul dejun și prânz, dar nu mai târziu de ora 16), ca atare sau cu puține fructe sau puțin iaurt, în cure de 3 luni, cu pauză 4 săptămâni, după care se poate relua cura (se pot face 3 cure pe an, dar nu mai puțin de 2, primăvara și toamna).
CURĂ PENTRU BOLI INFECȚIOASE,
(bacteriene, virale, fungice, parazitare, precum: Boala Lyme, Pneumonie, Tuberculoză, Sifilis, Candidoză, Helicobacterioză, Malarie, SIDA, Toxoplasmoză, etc.) se recomandă administrarea tincturii de propolis ALBeeNA împreună cu păstură ALBeeNA și lăptișor de matcă pur (crud) ALBeeNA. Se poate combina și cu polen crud congelat poliflor ALBeeNA, astfel:


Tinctură de propolis:
2-3 picături pe kg/corp. La o greutate de 70 de kg, doza zilnică recomandată este de minim 140 de picături, maxim 210 picături, împărțită în trei prize, dimineața, la prânz și seara, încorporate în miere de albină polifloră sau diluate în 50 ml de apă călduță, înainte de mese, pe stomacul gol. Se administrează zilnic în cure de 1 lună, cu pauză 4 săptămâni, după care se poate relua cura (se pot face 6 cure de 1 lună pe an, dar nu mai puțin de 5 pentru efect terapeutic optim). După administrare este bine să nu se consume alimente sau băuturi timp de minim 30 de minute.

Lăptișor de matcă: 2-3 g/zi, administrate sublingual (sub limbă) până la dizolvare totală, dimineața, imediat după administrarea propolisului, în cure de 2 luni, cu pauză 4 săptămâni, după care se poate relua cura (se pot face 4 cure pe an, dar nu mai puțin de 3).
Păstură: 1-2 linguri pe zi, la 30 de minute după micul dejun și prânz, în cure de 2 luni, cu pauză 4 săptămâni, după care se poate relua cura (se pot face 4 cure pe an, dar nu mai puțin de 3).
Polen crud congelat poliflor: 30 g/zi. 3 lingurițe dimineața și 3 la prânz, între mese (la minim o oră după micul dejun și prânz, dar nu mai târziu de ora 16), ca atare sau cu puține fructe sau puțin iaurt, în cure de 2 luni, cu pauză 4 săptămâni, după care se poate relua cura (se pot face 4 cure pe an, dar nu mai puțin de 3).


ATENȚIE: Este recunoscut faptul că în timpul unei cure antiinfecțioase, în special în cazul infecțiilor cu spirochete (dar nu numai), apare așa numita reacție Herxheimer (criza de vindecare), care poate fi mai mult sau mai puțin deranjantă și profundă. Simptomele infecției se înrăutățesc înainte să apară ameliorări și ulterior vindecarea (cum se întâmplă, de exemplu, în cazul bolii Lyme (borelioză)). În unele cazuri apar și simptome noi.
Apariția acestei reacții este normală și chiar indică eficiența terapiei antiinfecțioase. Beți minim 2 litri de apă (optim 3) pe tot parcursul zilei pentru a facilita eliminarea toxinelor. În cazul rar în care reacțiile sunt prea puternice, stopați administrarea, faceți pauză 7 zile și reluați cu cele mai mici doze. Zilnic, creșteți câte puțin dozele, astfel încât cura antiinfecțioasă să fie confortabilă, iar reacția Herxheimer să fie suportabilă.
Cu cât infecția este mai puternică și cronicizată (ca în cazul bolii Lyme), cu atât vindecarea survine mai greu, iar tratamentul, în consecință, poate fi mai îndelungat.

CURĂ PENTRU BOLI CARDIOVASCULARE și GASTROINTESTINALE,

(ateroscleroză, cardiopatie ischemică, boală coronariană, ulcere, colite, boala Crohn, etc.) se recomandă administrarea tincturii de propolis ALBeeNA împreună cu lăptișor de matcă pur (crud) ALBeeNA și polen crud congelat de păducel ALBeeNA. Se poate combina și cu păstură ALBeeNA, astfel:


Tinctură de propolis:
1-2 picături pe kg/corp. La o greutate de 70 de kg, doza zilnică recomandată este de minim 70 de picături, maxim 140 picături, împărțită în trei prize, dimineața, la prânz și seara, încorporate în miere de albină polifloră sau diluate în 50 ml de apă călduță, înainte de mese, pe stomacul gol. Se administrează zilnic în cure de 2 luni, cu pauză 4 săptămâni, după care se poate relua cura (se pot face 4 cure pe an, dar nu mai puțin de 3 pentru efect terapeutic optim). După administrare este bine să nu se consume alimente sau băuturi timp de minim 30 de minute.

Lăptișor de matcă: 2-3 g/zi, administrate sublingual (sub limbă) până la dizolvare totală, dimineața, imediat după administrarea propolisului, în cure de 3 luni, cu pauză 4 săptămâni, după care se poate relua cura (se pot face 3 cure pe an, dar nu mai puțin de 2).
Polen crud congelat de păducel: 20 g/zi. 2 lingurițe dimineața și 2 la prânz, între mese (la minim o oră după micul dejun și prânz, dar nu mai târziu de ora 16), ca atare sau cu puține fructe sau iaurt, în cure de 3 luni, cu pauză 4 săptămâni, după care se poate relua cura (se pot face 3 cure pe an, dar nu mai puțin de 2).
Păstură: 1-2 linguri pe zi, la 30 de minute după micul dejun și prânz, în cure de 3 luni, cu pauză 4 săptămâni, după care se poate relua cura (se pot face 3 cure pe an, dar nu mai puțin de 2).
În cazul bolilor gastrointestinale se poate înlocui polenul crud congelat de păducel cu polenul crud congelat poliflor ALBeeNA.
CURĂ PENTRU BOLI INFLAMATORII și AUTOIMUNE,
(lupus, tiroidită hashimoto, adenom de prostată, artrite, etc.) se recomandă administrarea tincturii de propolis ALBeeNA împreună cu polen crud congelat de salcie ALBeeNA și lăptișor de matcă pur (crud) ALBeeNA. Se poate combina și cu păstură ALBeeNA, astfel:

Tinctură de propolis:
1-2 picături pe kg/corp. La o greutate de 70 de kg, doza zilnică recomandată este de minim 70 de picături, maxim 140 picături, împărțită în trei prize, dimineața la prânz și seara, încorporate în miere de albină polifloră sau diluate în 50 ml de apă călduță, înainte de mese, pe stomacul gol. Se administrează zilnic în cure de 2 luni, cu pauză 4 săptămâni, după care se poate relua cura (se pot face 4 cure pe an, dar nu mai puțin de 3 pentru efect terapeutic optim). După administrare este bine să nu se consume alimente sau băuturi timp de minim 30 de minute.

Lăptișor de matcă: 2-3 g/zi, administrate sublingual (sub limbă) până la dizolvare totală, dimineața, imediat după administrarea propolisului, în cure de 3 luni, cu pauză 4 săptămâni, după care se poate relua cura (se pot face 3 cure pe an, dar nu mai puțin de 2).
Polen crud congelat de salcie: 20 g/zi. 2 lingurițe dimineața și 2 la prânz, între mese (la minim o oră după micul dejun și prânz, dar nu mai târziu de ora 16), ca atare sau cu puține fructe sau iaurt, în cure de 3 luni, cu pauză 4 săptămâni, după care se poate relua cura (se pot face 3 cure pe an, dar nu mai puțin de 2).
Păstură: 1-2 linguri pe zi, la 30 de minute după micul dejun și prânz, în cure de 3 luni, cu pauză 4 săptămâni, după care se poate relua cura (se pot face 3 cure pe an, dar nu mai puțin de 2).
În cazul bolilor autoimune se poate înlocui polenul crud congelat de salcie cu polenul crud congelat poliflor ALBeeNA.
CURĂ PENTRU CANCER / TUMORI
,

(exemplu: cancer de creier, gât, piele, sâni, pancreas, rinichi, vezică, prostată, colon și sânge, dar nu numai) se recomandă administrarea tincturii de propolis ALBeeNA împreună cu lăptișor de matcă pur (crud) ALBeeNA și polen crud congelat poliflor ALBeeNA. Se poate combina și cu păstură ALBeeNA, astfel:


Tinctură de propolis
: maxim 3 picături pe kg/corp. La o greutate de 70 de kg, doza zilnică recomandată este de maxim 210 picături, împărțită în trei prize: 70 de picături dimineața, 70 la prânz și 70 seara, încorporate în miere de albină polifloră sau diluate în 50 ml de apă călduță, înainte de mese, pe stomacul gol. Se administrează zilnic în cure de 3 luni, cu pauză 4 săptămâni, după care se poate relua cura (se pot face 3 cure pe an, dar nu mai puțin de 2 pentru efect terapeutic optim). După administrare este bine să nu se consume alimente sau băuturi timp de minim 30 de minute.

Lăptișor de matcă: 2-3 g/zi, administrate sublingual (sub limbă) până la dizolvare totală, dimineața, imediat după administrarea propolisului, în cure de 3 luni, cu pauză 4 săptămâni, după care se poate relua cura (se pot face 3 cure pe an, dar nu mai puțin de 2).
Polen crud congelat poliflor: maxim 40 g/zi. 4 lingurițe dimineața și 4 la prânz, între mese (la minim o oră după micul dejun și cină, dar nu mai târziu de ora 16), ca atare sau cu puține fructe sau puțin iaurt, în cure de 3 luni, cu pauză 4 săptămâni, după care se poate relua cura (se pot face 3 cure pe an, dar nu mai puțin de 2).
Păstură: 2 linguri pe zi, la 30 de minute după micul dejun și masa de prânz, în cure de 3 luni, cu pauză 4 săptămâni, după care se poate relua cura (se pot face 3 cure pe an, dar nu mai puțin de 2).
CURĂ PENTRU BOLI HEPATOBILIARE,

(hepatite virale (C, B, etc.), ciroză, cancer de ficat, etc.) se recomandă Propolisul Apos ALBeeNA, fără alcool (cura pentru boli hepatobiliare o puteți găsi în cadrul modului de administrare al propolisului apos ALBeeNA, dând click aici).
UZ INTERN, ca adjuvant (COPII):
Pentru copiii cu vârsta de peste 3 ani
, se recomandă folosirea Propolisului Apos ALBeeNA.
Propolisul apos se administrează câte 1 picătură pe kg/corp/zi, doză împărțită în 3 prize, în puțină miere, picurat pe o bucățică de pâine sau diluat în puțină apă călduță.
Pentru efect terapeutic sporit și polivalent, se recomandă administrarea împreună cu lăptișor de matcă pur (crud) ALBeeNA (jumătate de linguriță pe zi (0,5 g/zi), dimineața, imediat după micul dejun), polen crud congelat poliflor ALBeeNA (o linguriță pe zi, la o oră după micul dejun) și păstură ALBeeNA (o linguriță/zi, la 30 de minute după micul dejun), în cure de 2-4 săptămâni, cu pauză 2-4 săptămâni, după care se poate relua cura.

Pentru copiii cu vârsta de peste 7 ani, tinctura se administrează câte 1 picătură pe kg/corp/zi, doză împărțită în 3 prize, în puțină miere, picurată pe o bucată de pâine sau diluată în puțin apă călduță.
Pentru efect terapeutic sporit și polivalent, se recomandă administrarea împreună cu lăptișor de matcă pur (crud) ALBeeNA (jumătate de linguriță pe zi (0,5 g/zi), dimineața, imediat după micul dejun), polen crud congelat poliflor ALBeeNA (o linguriță pe zi, la o oră după micul dejun) și păstură ALBeeNA (o linguriță/zi, la 30 de minute după micul dejun), în cure de 2-4 săptămâni, cu pauză 2-4 săptămâni, după care se poate relua cura.

ATENȚIE: Înainte de administrarea lăptișorului de matcă în formă pură (crudă) ALBeeNA, copiilor cu vârsta de peste 3 ani, într-o cură consistentă, cu doze de 0,5 g/zi (o jumătate de linguriță), este indicată administrarea produsului Morning Joy, pentru acomodarea organismului cu substanțele active. Morning Joy conține miere de rapiță crudă și lăptișor de matcă pur, 5%, și se administrează 1 linguriță pe zi, dimineața, imediat după micul dejun, timp de 14-30 de zile. După această perioadă se poate începe administrarea lăptișorului de matcă în formă pură (crudă) ALBeeNA, așa cum este indicat în rândurile de mai sus.

 
UZ EXTERN:

 

 

Aplicați tinctura pe comprese sau local pe pielea întregului corp, pe scalp și chiar pe unghii (ca adjuvant pentru: eczeme, răni, julituri, tăieturi, leziuni, iritații, înțepături de insecte, arsuri, micoze (infecții fungice), acnee, furunculi, alunițe și negi, herpes, mătreață, bătături, escare, zona zoster, cancer de piele, etc.).
Pentru pielea de pe față, pentru ochi, urechi și nas, ca de altfel și pentru AEROSOLOTERAPIE cu propolis (realizată cu nebulizator), se recomandă folosirea Propolisului apos ALBeeNA, fără alcool.
Tinctura de propolis ALBeeNA se poate utiliza și sub formă de:
SPĂLĂTURI ȘI GARGARISME
, diluată în apă fiartă și răcită, în proporție de 1:5 (ca adjuvant pentru: dureri de dinți, infecții și răni în zona genitală, infecție dentară, parodontoză, gingivită, abces dentar, stomatită, afte, carii, ulcerații dureroase ale gurii, amigdalită și laringită, glosită, glosodinie, leucoplazie orală, faringite, cancer oral, etc.).

INHALAȚII (preventiv și curativ, ca adjuvant pentru: răceli, viroze respiratorii, sinuzită, bronșită, tuse uscată sau productivă, amigdalită, faringită, traheită, laringită, pneumonii, gât uscat, rinite). Se toarnă apă clocotită într-un vas care să nu fie din plastic sau metal. Se adaugă în apa clocotită între 50 și 100 de picături de tinctură de propolis. Se așteaptă 10 secunde (pentru evaporarea alcoolului), se acoperă capul cu un prosop și se stă deasupra vasului pentru a se inhala vaporii timp de 5 până la 30 de minute.
În timpul inhalației: se stă cu capul și cu prosopul pe cap astfel încât să se acopere în întregime vasul, pentru a nu se pierde din vapori și pentru a nu pătrunde aer mai rece; se respiră ușor și adânc, atât pe gură cât și pe nas; la început, durata inhalației poate fi de numai un minut, pentru acomodare, urmând să crească până la 20 de minute odată, chiar mai mult, dar nu mai mult de maxim 30 de minute; tot la început, distanța față de vas va fi mai mare, până la 30-40 de cm, apoi se poate micșora până la apropierea tot mai mult de vas, dar nu mai mult de 10 cm.
După inhalație: stați în pat, în poziție întinsă și relaxată, cu fața acoperită de prosop, respirând pe nas prin textura prosopului timp de minim 15 minute, maxim 30 de minute, pentru a nu inhala dintr-o dată aer rece; în următoarea perioadă de după inhalație (minim o oră, maxim 3 ore), nu este indicat să ieșiți afară din cameră sau din casă, nici să depuneți eforturi fizice prea mari.
Inhalația este contraindicată femeilor însărcinate sau care alăptează, persoanelor alergice sau hipersensibile la propolis/produse apicole, celor care au o piele hipersensibilă, reactivă, predispusă la roșeață, telangiectazie, cuperoză și rozacee, celor care suferă de telangiectazie, cuperoză și rozacee, celor suferinde de epilepsie, celor care nu suportă temperaturi ridicate și copiilor foarte mici. În caz de astm și bronșită astmatiformă, inhalațiile se fac cu prudență, cu acordul medicului sau terapeutului. Inhalația se poate face atât preventiv, cât și curativ. De cele mai multe ori, se recomandă imediat după debutul primelor simptome respiratorii (nas înfundat, tuse, dureri în gât, etc.). În cazul afecțiunilor cronice de genul sinuzitei, bronșitei sau chiar rinitei, se pot face două până la 3 inhalații pe zi, iar după 7 zile, se scade la o singură inhalație pe zi, timp de încă 7-14 zile.CONTRAINDICAȚII și ATENȚIONĂRI
A nu se folosi dacă sigiliul de siguranță este deteriorat sau lipsește.
A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor mici.
A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic, fără acordul medicului sau terapeutului.
Consultați medicul apiterapeut înainte de a începe un tratament naturist pe bază de produse apicole.
Tinctura de propolis este contraindicată femeilor însărcinate, femeilor care alăptează, copiilor mai mici de 7 ani, persoanelor care suferă de alergie sau hipersensibilitate / intoleranță la propolis / produse apicole, ca de altfel și persoanelor cărora le este limitat sau interzis consumul de alcool.
SE RECOMANDĂ FOLOSIREA PROPOLISULUI APOS ALBeeNA PENTRU PERSOANELE CĂRORA LE ESTE LIMITAT SAU INTERZIS CONSUMUL DE ALCOOL.
Dacă apar reacții de hipersensibilitate, intoleranță sau alergie, stopați administrarea și consultați medicul, terapeutul sau farmacistul.
Consultați medicul înainte de folosire dacă vă administrați și medicamente alopate.
Dacă simptomele persistă sau se agravează încetați administrarea și consultați medicul.

Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Parerile clientilor

suuuuper
muream si nu stiam ca propolisul face atat de multe. credeam ca este bun numai pt infectii. dragi medici si terapeuti care ati lucrat la prezentare, ma inclin in fata dv., va meritati diplomele. remediu, multumesc pentru sansa de a afla aceste informatii. va doresc toate cele bune si va raman fidel. super produs!!!
30.07.2020 23:40, Nuta gabriel
Un articol unic, excelent!
Intr-adevar o prezentare de exceptie a unui produs minunat! Ar fi bine sa intelegem cu totii ca minunatiile lasate de Creator sunt cele mai bune medicamente pentru noi. Trebuie sa le cunoastem indeaproape, sa le apreciem, si sa le utilizam. Ce leac mai minunat si sublim decat produsul de aur al acestor albinute gingase, care trudesc cu atata dedicatie, inocenta si iubire, pentru oameni? Nu am mai citit un astfel de articol, extraordinar, informatiile sunt revelatorii, am avut senzatia ca redescopar o mina de aur. Imi amintesc ca am discutat cu o doamna care mi-a povestit ca s-a vindecat de hepatita c dupa 9 luni de tratament cu tinctura de propolis, exclusiv. Iar o alta a scapat de o pneumonie urata tot cu tinctura de propolis. Felicitari, mai dorim sa citim astfel de articole.
10.07.2020 11:50, Ioana
Foarte bun pentru imunitatea organismului.
14.10.2019 09:53, adriana
excelent
03.07.2017 20:46, Ciocoiu

ZUMZĂIM PE BLOG

Mai multe articole din blog